tiistai 23. huhtikuuta 2013

Varusteet - Lapio

Lapiomme saapuivat mutta meille tarjottu lapio osoittautui pieneksi, terän koko on noin 15cmx10cm.
Lapio menee hyvin pieneen tilaan ja on erittäin tukevan tuntuinen mutta lumen lapiointiin siitä ei ole, tulemme käyttämään ja testaamaan lapiota muilla kesän ja syksyn reissuillamme.
Jos kuvittelemme tilanteen jossa lumimyrsky saapuu leiriimme ja joudumme lapioimaan lunta pois teltan ympäriltä tai kaivamaan kaveria pois lumivyörystä niin tarvitsemme tähän tarkoitukseen hieman suurempi teräisen lapion. Otamme siis vuorelle mukaan saman konsernin,  Fiskars retkilapion.

Gerberin lapion käyttökokemuksia ja testiä tulee myös tälle sivuille kesän aikana.


3 kommenttia:

  1. Miksi lapion tyyppi ei ollut ennakkoon tiedossa vai tuliko väärä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapion tyyppi oli tiedossa mutta emme katsoneet tarkempaan mittoja, lapion tarjosivat vaan suoraan Gerberiltä - eivät varmaan huomanneet sitä asiaa että tarvitsemme lapiota vain lumen käsittelyyn. Vastaavia lapioita olen nähnyt paljon sillä pitkälti Gerberin lapio ja kirvespuolen valmistaa Fiskars Suomessa ja vastaavat taittolapiot ovat olleet kooltaan riittäviä. Onneksi mukaan otettava lapio oli jo kotona valmiina reissuja varten, testaamme Gerberin lapiota sitten lisää karhureissuilla yms. esim. nuotiopohjien teossa jne.

      Poista
    2. Tarkempi tutustuminen lapion mittoihin jäi tekemättä sillä tuo Fiskars lapio oli valmiina. Mikäli mitään lapiota ei olisi valmiina ollut olisimme varmaan tutustuneet ennakkoon hyvinkin tarkkaan ko. pienen lapion mittatietoihin. Ja suoraan Gerberin alkuperäistä sivua katsoen mitat on tuumissa ja paunoissa niin niihin ei katsomatta kiinnitä senkummempaa huomioita.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.