tiistai 12. helmikuuta 2013

Otsalampputesti aloitettu

Tänään on otsalamput palaneet parvekkeella 0 asteen lämpötilassa 15 tuntia.
Testissä on kolme lamppua joista yksi tipahti jo "kisasta" pois. Kaksi sammui nyt yöksi ja paloaikatesti jatkuu huomenna. Lamput saavat olla koko testin ajan ulkona joten yöksi sisään niillä ei ole mitään asiaa...

Täydennys: Lamppuja kolme, kaikissa uudet samasta paketista otetut paristot ja paloajat tulevat kun testi loppuu. Parhaimpiin on vaan luvattu 80-90h paloaika täydellä teholla niin joutuu pätkissä polttamaan jotta ei yöllä kesken unien sammu ja lopputulos heittää silloin useita tunteja.

Vastakkain on Gerber Bear Grylls Hands-Free Torch jossa 1xAAA paristo, Petzl Tikka 2 4 Led jossa 3xAAA paristo sekä Petzl Myo RXP jossa 3xAA paristo. Lamputhan ovat hyvin erityyppisiä. varsinkin Gerber on jo ilmoitetulla paloajalla eri sarjassa, mutta käydään testin jälkeen tarkemmin läpi myös asioita joihin lamput parhaiten soveltuisivat. Tässä tapauksessa tulee siis oma mielipiteeni ja mielipiteethän voivat vaihdella.

Päivitys 12.02.2013: Otsalampputesti valmistuu tänään, kasaan faktat taulukkoon lähiaikoina kun voimia riittää. Nyt 38-39 kuumeessa on potku vähän loppu. Testissä tuli omasta mielestäni yllätyksiä, tietääkseni lamppujen paloajat ilmoitetaan +20 asteen lämpötilassa ja testi on tapahtunut nyt 0 asteessa. Lämpötilan vaikutus paloaikoihin on huikea.

7 kommenttia:

  1. Lampiussa akut vai patterit? Tietysti smanlaiset.
    Ja kerrohan lamppujen merkit kans.

    VastaaPoista
  2. Mikäs lampuissa on tavoitelluin ominaisuus? Siis millä perusteella valitset parhaan? Tuo 1xAAA paristo kuulostaa kyllä mitättömälle olipa käyttö mitä tahansa kesämökkeilyä vaativampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan hieman mitattuja paloaikafaktoja ym. Valovoimaltaan esim. 1xAAA on aika lähellä Myobelt XP:tä jossa on sentään 3xAA paristot! Arvioitu pilkkopimeässä käytävässä silmämääräisesti uusilla paristoilla. Parasta ei sinänsä ole, valinta riippuu hieman misää käyttää ja mihin tarkoitukseen. Koetan saada tänään taulukon valmiiksi.

      Poista
  3. Retki lehden testivoittaja otsalamppu näyttäis olevan Petzl Nao. Verkosta löyty kilpailu mistä voi voittaa sen www.facebook.com/kourutuote

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, on varmasti paras lamppu. Itse en tosin koskaan ko. lamppua tule ostamaan = ei ole käyttöä turhaan noin isolle möhkäleelle :)

      Poista
    2. Tosin kuka valovoimaa tarvitsee ja viitsii isohkoa lamppua käyttää on Nao IN!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.