maanantai 18. helmikuuta 2013

Otsalampputesti valmis

Nyt on otsalamppuja poltettu 0 asteen ulkoilmassa sekä +22 asteen sisätilassa.
Ohessa pienimuotoinen taulukko josta jokainen voi tehdä omia johtopäätöksiä. Testi on tehty mielenkiinnosta paloaikoja kohtaan, ihanne olisi kun ehtisi tehdä vielä talven aikana -20 asteen pakkastestin.

Jotkut ovat miettineet testiä että vedämme testissä "kotiin"päin johtuen Gerberistä sponsorina, toisaalta ajatelkaapa myös niinpäin että yksi sponsorimme Partioaitta myy varmaan paljon myös Petzl:n lamppuja. Joku kirjoitti myös että otamme varmaan reissuun mukaan Gerberin lampun kävi testissä miten kävi ja näin teemme, tuo lamppuhan on merkattu tuonne Varusteet ja ruoka sivullekkin. Gerberin lamppu lähtee mukaan myös Gerber Usa:n pyynnöstä, otamme mainoskuvia, testaamme lampun kestävyyttä, koetamme miettiä siitä reissun aikana hyviä ja huonoja puolia ja samalla myös kehittää lamppua eteenpäin. Joten Gerber todellakin lähtee reissuun mukaamme.

Mutta tässä alla tuo pienimuotoinen testitaulukko. Lamppuja poltettiin siihen saakka kun niillä olisi vielä ulkona tehnytkin jotain. Ko. tuntimäärän jälkeen lamput voisivat toimia vielä leirissä, teltassa yms. lähikäytössä mutta esim. pimeään metsään polulle ne olisivat jo aivan liian himmeitä.

Itselleni tuli pienenä yllätyksenä Petzl:n todelliset paloajat, varsinkin 0 asteessa. Erityisesti Myon paloaika romahtaa ilman kylmentyessä, Tikka taas jää tasaisesti luvatusta ajasta. Gerber piti aikalupauksen parhaiten mutta siinä voi auttaa taas se että kyseessä on vain yhden pariston lamppu ja siten myös paloaika on jo lupauksissa selvästi lyhyin.




2 kommenttia:

  1. Niin kylmähän huonontaa pariston kykyä antaa virtaa hehkulle, mutta varaus säilyy paremmin kylmässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testissä tuli siitä huolimatta vastaan muutamia kysymyksiä, joista hieman lisää illalla.Mutta tulee epäilijöille myös selväksi se miksi se paristokotelo kannattaa laittaa takin sisään jos se on irroitettavaa mallia - testin lampuissa tällaista ominaisuutta ei ollut. Olisi vaan kiva saada sama testi tehtyä vielä -20 asteen lämpötilassa. Olisi sitten tullut samalla testattua +22, 0 ja -20 astetta. Olisiko Petzl lamppujen paloajat romahtaneet -20 asteessa?

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.